top of page

Kennismaking Ilse Grieten

Updated: Sep 29, 2021

Ilse Grieten, onze lichaams- en ervaringsgerichte therapeute wil jullie graag meenemen op pad hoe zij werkt in haar begeleidingen. Lees en laat je inspireren!


Wie ben ik?


Ik ben Ilse, orthopedagoge van opleiding, na 10 jaar herschoolt naar yogadocente, body & mind trainster en lichaamsgericht therapeute.


Werken met en voor mensen zit me in het bloed. Daar word ik blij van, dat geeft me betekenis en voldoening.


Ik hou ervan om samen op weg te gaan en los te maken wat er vast(er) zit. Ik laat je je eigen potentieel weer zien en ervaren, versterk je vaardigheden en verruim je mogelijkheden zodat je zelf verder kan. Want dat is mijn uiteindelijke doel : mezelf overbodig maken zodat jij je leven zo optimaal mogelijk kan leiden.


Hoe gaat dat dan in z’n werk ?


Wat doe ik?

· Ik geef je de ruimte om jezelf te zijn

· Ik geef je praktische handvaten en oefeningen die je vaardigheden versterken en je mogelijkheden verruimen

· De oefeningen en suggesties zijn gepersonaliseerd en afgestemd op de situaties waarin jij ze nodig hebt. Die brug naar het dagelijks leven vind ik ontzettend belangrijk. Het is daar dat je het nodig hebt !

· Ik faciliteer en laat jou ervaren. Je hoeft niets te geloven van wat ik zeg maar test en ervaar het voor jezelf. Door zelf te ervaren wat een bepaalde techniek met je doet, hoe je reageert en wat het effect daarvan is, creëer je vaak diepgaande en langdurige resultaten.

· Het lichaam staat centraal omdat het tastbaar en vatbaar is, het ondersteunt een no – nonsense aanpak die pragmatisch is opgebouwd en de bedoelding heeft je te empoweren.


Wat doe ik zeker niet?

· Een uurtje babbelen. Wat omkadering en context is handig maar we gaan vooral doen, ervaren, testen, bijsturen en personaliseren. Het is die ervaring die je sterker maakt, die je doet groeien en die het vertrouwen in jezelf opbouwt zodat jij effectief anders, functioneler kan reageren en handelen.

· Diepgaangde psycho-analyse of kijken met een klinische bril. Ik ben geen psychotherapeute. Context is handig om doelgericht te werken maar je hoeft die zelfs niet te verwoorden als je dat niet wil.

· Sport, massages of andere vormen van lichaamswerk. Deze kunnen allemaal een belangrijke bijdrage leveren aan je herstel en groei en mogeliijks beveel ik die ook aan in een begeleiding maar dat is niet de focus van de sessie. De technieken en oefeningen zijn niet – atletisch, je hoeft er geen speciale kledij voor aan te doen. Ze zijn bedoeld om inzichten te creëren, je staat te reguleren en je vaardigheden te verruimen.


WAAROM KAN DAT INTERESSANT ZIJN VOOR JOU?


Alle respect voor gesprekstherapieën, ik wil hier zeker geen afbreuk aan doen en zie absoluut de meerwaarde ervan. Meer nog, ze kunnen elkaar heel mooi aanvullen en kunnen complementair en ondersteunend werken.


Maar soms heb je nood aan een praktische aanpak.

Een techniek die je kan toepassen in je dagelijks leven om verder te kunnen.

Om een situatie aan te pakken.

Om een keuze te maken.

Een patroon te doorbreken.

Eindelijk die sigaret links te laten liggen.

Of die carriere switch te maken.

Autoriteit te vinden ten opzichte van je kinderen ipv nodeloos te roepen of je ‘je m’en foutisme’ te voeden.

Hoe zorg je eigenlijk goed voor jezelf? Hoe kan je je grenzen respecteren en wat is daar voor nodig?

Hoe kan je dat uitstelgedrag ombuigen naar doelgerichte actie?

Hoe kan je jezelf reguleren zodat je op het einde van de dag energie overhoudt?

Hoe kan je net dat extra brokje kracht vinden voor die ene taak?

Of doorbraak vinden in een lastige situatie?


Die HOE is belangrijk hier. Daar draait het om.

Hoe ben je?

Hoe wil je zijn?

Ben je bereid om die nieuwe ‘hoe’, die nieuwe mogelijkheden te ontdekken?


Als bovenstaande je aanspreekt, je graag ‘to the point’ en doelgericht te werk gaat en je bereid bent te ervaren, ontdekken en te testen, kan deze vorm van begeleiding interessant zijn voor je.


Voel je vrij me hier te contacteren voor meer info, uitleg of details. Ik sta je graag te woord.


Bedankt dat je de tijd hebt genomen om dit te lezen.Met warme en lieve groetjes,


Ilse Grieten.


Σχόλια


bottom of page